CASA LUX Prima platformă de amenajări din România
Eleganța este reimaginată într-o vilă Art Nouveau, în cantonul Zurich

Eleganța este reimaginată într-o vilă Art Nouveau, în cantonul Zurich

Arhitecții și designerii au păstrat esența istorică a proprietății, oferindu-i, în același timp, o estetică exclusivă și atemporală.

O vilă Art Nouveau istorică de la marginea orașului Zurich s-a transformat, la capătul unei renovări îndelungate, într-un refugiu caracterizat prin eleganță, unde piesele istorice și elementele moderne sunt în simbioză perfectă.

Designerul de interior Ina Rinderknecht și studioul de arhitectură Neon Deiss au făcut echipă pentru a restaura, remodela și extinde o vilă protejată la periferia orașului Zurich. Scopul a fost de a păstra esența istorică a proprietății, oferindu-i, în același timp, o estetică exclusivă și atemporală. În băi, piesele Dornbracht ajută la îmbinarea elementelor tradiționale cu cele contemporane. 

O moșie întinsă de țară, cu elemente istorice

Vila Art Nouveau a fost construită în 1914 și renovată după mai mult de un veac, în perioada 2018-2021, urmând apoi decorarea și accesorizarea.

Fiecare cameră a clădirii – clasificată drept monument istoric din 1993 – a fost restaurată și mobilată cu atenție, în conformitate cu reguli istorice stricte. Multe dintre tapiseriile originale de pe pereții și pardoseli au fost păstrate, împreună cu piesele din lemn (uși, o parte din mobilă) și corpurile de iluminat istorice.

Oaspeții sunt întâmpinați în holul impunător de la intrare de o scară mare și de un tapet din in pictat manual, cu motive florale și păsări, realizate exclusiv de producătorul britanic de tapet premium de Gournay. 

Sufrageria principală este încărcată de un mobilier elegant în culori deschise și oferă o vedere uluitoare asupra proprietății din jur. 

Elementele moderne – cum ar fi corpurile de iluminat stil pendul în formă de inel minimalist – creează contraste direcționate. Regăsim acest stil de copruri de iluminat atât în sufragerie, cât și dormitoare.

Un alt punct de interes este bucătăria spațioasă, unde o zonă personalizată de relaxare – realizată la comandă – garantează o atmosferă confortabilă. Barul, cu tâmplăria sa elaborată, este la fel de primitor. 

Decor în nuanțe organice, într-o vilă Art Nouveau

Multe camere sunt decorate în tonuri deschise de gri, crem și bej, amestecate cu accente de verde și auriu. Paleta de culori organice aduce o notă aerisită și eleganță în interior.

Piesele de mobilier din lemn închis completează stilul elegant, subliniat de accentele aurii pe care le întâlnim la corpurile de iluminat, dar și la biblioteci.

Stil tradițional în băi, cu Vaia by Dornbracht

Vila somptuoasă are în total de 13 dormitoare, fiecare cu baie proprie. Robinetele Vaya de la Dornbracht se îmbină perfect în arhitectura minimalistǎ din baie.

vilă Art Nouveau

De asemenea, în aceste băi există un duș Dornbracht cu suportul de prosoape potrivit, integrat în stilul general al casei.

Faianța Art Nouveau de pe pereți se potrivește cu pardoseala, acoperită în plăci ale căror dimensiuni și formă se bazează pe originalele încă existente. Dușurile, băile și chiuvetele din lemn și piatră naturală formează ansambluri minimaliste, completate de baterii Vaia. 

Un principiu de design care este prezent în special în zona mare de wellness de la subsol ține de utilizarea materialelor naturale – inclusiv calcar texturat – ceea ce conferă o atmosferă calmă, liniștitoare.

Dornbracht este principalul furnizor de robineți și accesorii de design de înaltă calitate pentru băi, spa-uri și bucătării. Fondată în 1950, compania este activă pe plan internațional, pe mai mult de 125 de piețe.

Fotos: Reto Guntli & Agi Simoes

Distribuie articolul pe: